Un extraterrestre ha aterrat als museus gironins aquest Nadal i us convida a jugar

Les comarques gironines compten amb 26 museus que, una vegada més i ja són cinc anys, fan front comú per posar en marxa un conjunt d’activitats aplegades sota el paraigua del cicle anomenat Nadal al Museu. Fins el proper 7 de gener, els museus s’han coordinat per oferir un munt d’activitats, algunes d’elles comunes, i sempre de caràcter familiar, sota el lema Aquest Nadal, els museus de les Comarques de Girona han preparat una aventura molt especial per tu!, amb l’objectiu de promoure i augmentar les visites de públic familiar durant les festes nadalenques.

Els equipaments museístics gironins han preparat un joc de pistes encadenades adreçades als nens i nenes que els visitin. La mainada té doncs per davant un repte: descobrir les pistes que un simpàtic alienígena, creat per la jove il·lustradora Xènia Ferrer, ha deixat preparades als museus que ha recorregut per tal d’aprendre els costums del planeta on acaba d’aterrar. A través d’aquests jocs de pistes encadenades els més petits podran conèixer el patrimoni cultural de cada museu. L’extraterrestre s’ha creat per transmetre tots aquests continguts als més petits, de manera que els sigui fàcil, amè i divertit. El ventall d’activitats és variadíssim, ja que la xarxa de museus aplega equipaments amb temàtiques com la història, el cinema, el joc, l’artesania, l’arqueologia, l’etnologia, el medi natural, el mar, la tecnologia, l’art…

A més de la novetat del personatge alienígena, que serà la imatge de les activitats familiars de la Xarxa de Museus, aquesta edició de Nadal als Museus també presenta una altra novetat: la creació, edició i producció del primer llibre d’activitats infantil, confegit a partir dels principis de lectura fàcil, inclou també la informació i les activitats dels 26 museus que formen la xarxa. Aquest llibre, creat per la Xarxa de Museus, permet als infants descobrir el patrimoni de cada museu de forma amena i inclusiva, ja que els seus texts i disseny s’han elaborat basant-se en els principis europeus d’accessibilitat gràcies a la Lectura Fàcil. La Xarxa està treballant per l’accessibilitat universal, fent museus inclusius.

A banda del joc de pistes encadenades, cada museu ha preparat activitats especials per fer durant aquest període de vacances nadalenques, tallers i activitats com preparar la decoració nadalenca de casa, cuinar plats típics d’aquestes festes, fabricar les pròpies joguines, fer els fanalets de Reis o gaudir de recitals de contes de Nadal, entre moltes altres activitats que podeu consultar en aquest enllaç.