Us animeu a participar a la Missió Scape Búnquer Roses?

El servei secret d’intel·ligència està reclutant els millors escapistes del món per dur a terme una missió secreta a Roses. Els candidats a formar part de l’equip d’elit tenen 40 minuts per sortir del búnquer en el qual estan confinats, que forma part del complex de quatre búnquers anomenats del far, situats sota el Castell de la Trinitat. Els candidats hauran de sortir fent servir la lògica, la cooperació i la comunicació. Amb ells hi haurà l’agent secret Teriosa, Miss Teriosa, que supervisarà tot el seu procés.

Aquesta activitat combina el descobriment d’una part de la història contemporània, amb l’escapisme i la teatralització. Els participants coneixeran la funció dels búnquers, aquestes construccions militars que formen part del paisatge del nostre entorn geogràfic. El búnquers del Far són quatre construccions militars situades a la punta de la Poncella, sota el Castell de la Trinitat, molt a la vora del Far de Roses. Aquest conjunt de casamates formava part del 7è Regiment d’Artilleria de Costa de l’exèrcit espanyol i s’encarregava del sistema defensiu de la badia de Roses, per la banda nord. Estava pensat per allotjar-hi artilleria pesant i van ser construïts després de la guerra civil.

Els tres búnquers principals estan comunicats entre ells mitjançant un passadís posterior, ja que es troben alineats, per sobre la carretera. Actualment s’hi accedeix mitjançant un túnel des de l’aparcament del castell. El quart búnquer se situa sota la carretera, arran de mar, i queda al centre de la formació. El túnel d’accés a aquesta última construcció està en part cobert amb una volta semicircular al seu tram final. Tots segueixen el mateix model constructiu que podem observar a altres punts del terme, fets de ciment armat amb cobertura de terra i reforç de pedra seca. Tot i que quan van ser abandonats per l’exèrcit van ser en gran part desballestats, encara s’hi pot veure la base rotatòria dels canons. Els búnquers del Far es van construir de forma contemporània al que hi ha a Punta Falconera i formaven part del pla de fortificacions impulsat pel dictador Franco conegut com Línea P o Gutiérrez per prevenir una possible invasió aliada durant la Segona Guerra Mundial. És un lloc ideal per desenvolupar aquesta activitat de scape.

Entre els dies 7 i 9 de desembre hi ha programades fins a quatre sessions: dijous 7 de desembre i dissabte 9 de desembre, tots dos dies a les 11h es farà en català i a les 12:30, en castellà. És una activitat recomanada per a majors de 10 anys, per gaudir plenament de l’experiència, i cal reserva prèvia ja que té un aforament limitat. El preu per participar-hi és de 10€ per persona. Per fer reserves -les places són limitades- heu de trucar al 972 15 14 66 o enviar un correu a patrimoni@roses.cat.