Vídeos, webs, jocs, recursos i visites pels dies de confinament en família

Els membres del Club d’Identitat i Cultura del Patronat de Turisme Costa Brava Girona posen a disposició del públic pàgines web, vídeos i recursos diversos en línia per tal de fer més passadors aquests dies de confinament en família. Per exemple, podeu visitar el Museu de la Mediterrània des de casa en aquest enllaç. El museu torroellenc, amb seu a Can Quintana us proposa una visita virtual a través del google street view, o si preferiu la podeu fer a partir d’aquest dos vídeos de l’exposició permanent i de la Sala de les Bèsties i els Gegants. Que voleu fer la visita guiada? Aquí teniu l’audioguia del Museu de la Mediterrània. Per finalitzar la visita virtual podeu mirar l’audiovisual de benvinguda que habitualment es visiona a la recepció del museu.

L’Eco-museu Farinera de Castelló d’Empúries us ha preparat uns recursos familiars per endinsar-se en les seves instal·lacions de manera lúdica, un altre per descobrir la geolocalització dels molins de l’Alt Empordà, o per conèixer la geolocalització dels cortals de l’Empordà.

A la capital de les comarques, Girona, existeixen com és sabut tres conjunts patrimonials excepcionals, com són la Catedral, la Basílica de Sant Feliu i el Palau Episcopal, que actualment és la seu del Museu d’Art. El Bisbat de Girona us ofereix com a recurs el web Girona Episcopal per tal de descobrir-los, així com un vídeo promocional d’aquesta visita.

El Museu de la Garrotxa, en el moment del decret de l’estat d’alarma, acollia a la seva Sala Oberta 2, al pati i al primer pis de l’Hospici l’exposició Xavier Torres. Crear és respirar. Es tracta d’un conjunt d’escultures amb pedra, acompanyades de quadres de grans dimensions realitzats per l’artista. Us proposen veure l’exposició des del sofà de casa en aquest enllaç i conèixer una mica més l’obra i la figura d’aquest artista amb un vídeo.

Els Museus de Talltorta i Bolvir posen al vostre abast un seguit de recursos audiovisuals. L’Espai Ceretània el podeu visitar i conèixer a través d’aquest vídeo, d’aquest altre, o també podeu fer la visita virtual 360º des de casa en aquest recurs i, fins i tot, si teniu per casa unes ulleres 3D resulta més atractiu. Pel que fa a l’església de Sant Climent de Talltorta, la podeu conèixer una miqueta a través d’aquest document audiovisual.

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols també posa a disposició del públic els seus recursos interactius. Entre aquests s’hi troba el joc A tota màquina!, un joc interactiu per a tota la família amb diferents nivells de dificultat. Hi trobareu un munt d’informació sobre les estacions, baixadors i ponts que formaven la línia de Sant Feliu de Guíxols a Girona, podreu construir tota la línia i podreu conduir la locomotora de vapor en el seu viatge inaugural. Un altre recurs del museu ganxó interessant és el joc El signari iber, que complementa l’exposició Guíxols: Eines i creences. el joc permet descobrir amb tota la família com escriurien els pobladors indikets de casa nostra. També hi podeu escriure el vostre nom, una frase, o qualsevol cosa que se us acudeixi i ho veureu escrit en signes ibers.

Retrat de la meva germana. Oli sobre tela. (Salvador Dalí, 1925). © Salvador Dalí, Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2004

Un altre recurs tan impressionant com recomanable és la visita virtual al Teatre-Museu Dalí de Figueres. Passegeu-vos per les sales del museu, us hi podreu estar tant de temps com voldreu i segurament descobrireu detalls que, en una visita presencial, potser us havien passat per alt. La visita virtual 360º no només us ofereix panoràmiques de les sales, sinò que també us proposa activitats per poder fer en família, relacionades amb les obres exposades. D’altra banda, en el mateix enllaç, també tindreu accés a les exposicions Salvador Dalí, aprenent de pintor i Salvador Dalí. Robert Whitaker 1967-1972.