Visites i rutes culturals per descobrir la Selva

Descobrir la comarca de la Selva, conèixer el ric llegat històric, arqueològic, arquitectònic i cultural de terres selvatanes, és l’objectiu del cicle de visites i rutes culturals Descobreix la Selva, que organitza Atri, Cultura i Patrimoni, i que es celebren cada segon diumenge de mes, des del passat mes de maig fins el proper més de novembre. Des de les termes romanes fins als castells medievals, passant per les llegendes de bandolers i trabucaires, tot plegat conforma un relat de la comarca molt interessant pel visitant. També, però, es celebra una activitat especial com és la visita a la Caldes romana i medieval, que es realitza cada dijous dels mesos de juliol i agost a partir de les 7 de la tarda.

La propera visita cultural es farà el 8 de juliol a partir de les 11 del matí i consisteix a fer una ruta modernista a Santa Coloma de Farners. El 12 d’agost, a partir de les 10 del matí, es farà una ruta cultural que preveu una visita a les ermites romànices de Cladells, Sant Pere Desplà, Cerdans i Espinelves, situades a les Guilleries, als municipis de Santa Coloma de Farners, Arbúcies i Espinelves. Els desplaçaments entre municipis en fan en cotxes particulars. La següent fita del programa és el 9 de setembre, en què està programada una visita cultural, a partir de les 11 del matí, al jaciment del Turó Rodó de Lloret de Mar, durant la qual un arqueòleg descobrirà als participants com vivien els íbers.

A la tardor hi ha programades dues visites culturals més. La primera, el 14 d’octubre, a partir de les 10 del matí, es visitaran les capitals medievals del Vescomtat de Cabrera, és a dir, Hostalric i Breda, mentre que l’11 de novembre, també a les 10 del matí, començarà la ruta d’ermites romàniques de la Selva, que durà els participants a visitar les ermites de Lloret Salvatge, Sant Just i Sant Pastor, Sant Pere Sestronques i Sant Romà, situades als municipis d’Amer, La Cellera de Ter, Anglès i Brunyola. En totes dues rutes, els desplaçaments entre municipis en fan en cotxes particulars.

Les inscripcions a les diverses visites i rutes es poden realitzar fins 24h abans de l’inici de l’activitat si hi ha places disponibles als telèfons 972 470 735/603 643 525/620 969 762 o al correu electrònic info@atri.cat. Els detalls de les activitats i la formalització d’inscripcions es poden consultar als enllaços: http://www.atri.cat/agenda i http://www.experienciesculturals.cat.