Visites, rutes i experiències culturals a la Selva aquest mateix estiu

Comencem a superar fases i de seguida arribarà el dia indicat per tornar a fer aquelles sortides, excursions i visites que tant ens agraden, tot i continuar seguint les indicacions i recomanacions preventives per intentar fer net amb la pandèmia. En aquest post us fem una proposta a tenir en compte aquest estiu en els vostres plans de desescalada: el 7è cicle Descobreix la Selva: visites culturals, a càrrec d’Atri Cultura i Patrimoni.

Volcà la Crosa. Foto: Turisme Gironès.

Les activitats proposades permeten aprofundir en la Selva més sorprenent i desconeguda, aquella que, per inesperada, us arribarà a emocionar amb la seva història i us farà apreciar molt més el nostre país. Fornils, Argimon, l’Esparra, el vescomtat de Cabrera, la Crosa… són noms que coneix relativament poca gent, però que amaguen un ric patrimoni natural, cultural, patrimonial i paisatgístic que descobrireu en les diverses activitats que ha programat des d’Atri per aquest estiu.

Una vuitena de propostes de les quals, 7 són rutes úniques en dies concertats i la darrera és una visita cultural guiada per un arqueòleg anomenada Caldes termal i modernista, que es celebrarà tots els dijous dels mesos de juliol i agost, a les 7 de la tarda.

Termes romanes de Caldes de Malavella.

El mes de juny hi ha programades dues rutes de descoberta, una a Fornils (Susqueda) el dia 7, i una altra a Argimon i l’Esparra (Riudarenes), el dia 13. En la primera ruta es posarà el focus en el castell de Fornils (XI) i la capella de Sant Pau de Fornils (XVI-XVII). En la segona sortida, us cridaran l’atenció la torre quadrada de defensa de l’Esparra i el santuari de la Mare de Déu d’Argimon.

El mes de juliol és el de les rutes culturals. La primera, el dia 5, anomenada La Vall del Ter. Aquesta ruta inclou visites als municipis d’Amer, la Cellera de Ter i Anglès, mentre que la segona ruta, el dia 19, s’anomena Vescomtat de Cabrera I i transcorre pels municipis de Breda i Hostalric, com a capitals històriques del vescomtat, a les quals s’hi ha d’afegir Blanes.

Castell de Sant Joan, a Blanes. Foto: Ajuntament de Blanes

A l’agost es combinen una ruta cultural, el dia 7, anomenada de manera explícita Ruta de Castells amb arqueòleg, que inclou els municipis de Caldes de Malavella, Vidreres i Maçanet de la Selva. La segona ruta del mes, el dia 21, és l’anomenada La Crosa i Sant Llop i transcorre en el municipi de Vilobí d’Onyar-Sant Dalmai. La capella de Sant Llop, prop de Sant Dalmai, està situada dalt del volcà de la Crosa, mig enrunada i voltada d’un fossat. Al setembre només hi ha una sortida programada, el dia 6: una ruta de castells de la Tordera que transcorre per Blanes i Palafolls (Maresme).

Si us fan peça aquestes sortides, podeu incriure-us fins 24h abans de l’inici de l’activitat, si és que encara hi ha places lliures. Les visites culturals es fan a peu i són aptes per a tots els públics, així com les rutes de descoberta, però cal consultar si són aptes per a persones amb mobilitat reduïda. A les rutes culturals el mitjà de locomoció és el propi cotxe dels participants. Per a més detalls, informació i inscripcions, podeu consultar en aquest i aquest enllaç.