Viviu a fons el 19è Cap de Setmana Ibèric als jaciments!

El Cap de Setmana Ibèric és un cicle d’activitats que el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) va instituir fa 18 anys i enguany, els dies 5 i 6 d’octubre, se’n celebrarà la 19a edició. A més del MAC, també hi participen els ens gestors dels jaciments que integren la Ruta dels Ibers. Es tracta de conèixer la història d’una cultura que ens va precedir fa més de 2.000 anys. En cada edició del cicle s’escull un eix temàtic, que és el que vertebra tot el programa d’activitats. En la 19a edició l’eix temàtic és la casa, de manera que el cicle té com a títol Benvinguts a casa. Fins a 25 jaciments ibèrics del país obriran les portes per participar en el centenar d’activitats gratuïtes programades, des de visites guiades i teatralitzades a tallers d’experimentació, reconstruccions històriques, tasts de menjar…

Poblat iber de Castell (Palamós). Foto: Web Ruta dels Ibers.

A les comarques gironines participen en aquest cicle els jaciments d’Ullastret -el més important del país-, Puig de Castellet i Turó Rodó (Lloret de Mar), Castell (Palamós) i Sant Sebastià de la Guarda (Palafrugell). A Ullastret, el dissabte dia 5 (12h) tindrà lloc una visita guiada, titulada De les cabanes de la primera edat del ferro a les cases ibèriques al complex arqueològic d’Ullastret, i un taller (16h), Com eren les cases ibèriques? en que els participants reproduiran a escala una casa ibèrica, aprenent com es construïen i quines activitats s’hi feien. El dia 6 tindrà lloc la visita guiada Coneix la ciutat ibèrica d’Ullastret, molt útil per conèixer la vida quotidiana de la ciutat ibèrica més gran de Catalunya, capital de la tribu dels indigets.

Recreació de l’interior d’una casa ibera, al Turó Rodó. Foto: Web Ruta dels Ibers.

Al jaciment de Puig de Castellet i Turó Rodó, els dies 6 i 7 faran jornades de portes obertes -també al centre d’interpretació dels Ibers de Can Saragossa- i una visita teatralitzada titulada Els romans ja són aquí. A Castell i a Sant Sebastià de la Guarda les activitats, que estan pensades per fer conjuntament, es concentren en el diumenge dia 6. S’hi farà una visita teatralitzada i tallers de ceràmica i tovot, tastets ibers i recreacions històriques. Els participants en aquesta visita disposaran de servei de bus gratuït, que sortirà des de la plaça Europa de Palafrugell (9.30h) i des de l’oficina de Turisme de Palamós (9.45h). Per participar-hi cal fer reserva prèvia al tel. 972 600 424. Deixeu-vos seduir per la nostra història!