Voleu conèixer a fons el monestir de Sant Pere de Rodes?

Si mai us heu preguntat quina és la història del Monestir de Sant Pere de Rodes, quin ha estat el seu grau d’influència religiosa, cultural, política i econòmica al llarg de la història, és molt possible que us interessi el Cicle de conferències de l’Any Sant de Sant Pere de Rodes.

El cicle, que va començar amb una primera conferència el passat més de juny, el composen vuit conferències més que es celebraran fins el mes d’abril del 2020 i que toquen temes com ara les particularitats de la portada del monestir, la vinya i el vi que s’hi feien, les característiques dels hàbitats dels ratpenats i els tipus d’ocells de la zona, la vida monacal, el redescobriment del romànic empordanès i el paper en aquest aspecte d’Alexandre Deulofeu, la muntanya de Sant Pere de Rodes a partir de documents medievals i el moment àlgid del monestir a través dels seus tresors perduts.

El monestir de Sant Pere de Rodes, a Port de la Selva.

Les conferències les pronunciaran veritables autoritats en les diverses matèries, com ara Laura Bartolomé i Immaculada Lorés (doctores en Història de l’Art), Sònia Masmartí i Clara Poch (llicenciades en Història de l’Art), Xavier Puig (llicenciat en Ciències Ambientals), Ponç Feliu (llicenciat en Biologia i Ciències Ambientals), Max Pérez (doctorand en Filosofia) o Josep Maria Gironella (doctor en Història).

L’escenari de les conferències no serà únicament el mateix monestir, sinó que els locals escollits estan escampats pels pobles dels voltants, que van ser els primers que es van beneficiar de la importància i influència, en tots els ordres, del monestir. Així doncs, es celebraran conferències a Port de la Selva, Vilajuïga, Pau, Cadaqués, la Selva de Mar, Palau-Saverdera i Llançà. Totes les conferències són d’accés lliure. Podeu consultar tota la informació del cicle en aquest enllaç.