White Summer és música, és gastronomia, és cultura

Oh My Light, Oh My Night és el lema de la vuitena edició del festival White Summer, que es celebrarà del 3 al 25 d’agost a Pals, a redós del Mas Gelabert. El grup La Casa Azul és el plat fort de la jornada inaugural, mentre que Zahara clourà el festival. Entre una actuació i l’altra, transcorreran fins a vint-i-tres jornades ininterrompudes de música, gastronomia i tota mena de manifestacions culturals.

El White Summer, que l’any passat va atraure fins a 140.000 persones, ha reforçat el cartell de concerts nocturns i en format acústic. Així doncs, passaran per Pals, a més dels ja esmentats La Casa Azul i Zahara, artistes o grups com Pavvla, Suu, Intana, El Petit de Cal Eril, Lady Avocado, Noema, Minoa, entre d’altres, i una llarga nòmina de Dj’s. El programa para una atenció especial al públic familiar i infantil, amb activitats i instal·lacions específiques a més d’un munt de tallers. De fet, el festival està dividit en dues franges diàries, el White Summer de Dia, que es posa en marxa a les 6 de la tarda, i el White Summer de Nit, des que es fa fosc fins la 1 de la matinada i amb una programació adequada. Pels més joves, l’escenari principal del White Summer serà el centre neuràlgic de la Festa Holi que es celebrarà de la mà d’adolescents.cat i també acollirà el concert familar del popular grup El Pot Petit.

Foto: Harold Abellan.

Les arts escèniques també hi tenen cabuda a l’esdeveniment baixempordanès, com ara la dansa, amb tres espectacles de la companyia resident i d’altres com Euphoria, amb artistes molt joves, d’entre 9 i 16 anys, que combinen dansa i circ. En aquest àmbit hi podem incloure les arts de carrer, amb espectacles itinerants, que tenen projecció internacional, o interactius, com Atlantes, Somnis d’Alícia, Girafes, Hippos, Coloured People, Hathi, Naturas, Onírics, Meninas o La Gran Família. La companyia Zero en Conducta, per exemple, hi presentarà Trash, una meravella del teatre d’objectes feta només amb material de rebuig.

El White Summer es completa amb un cicle de xerrades o conferències (talks) de, entre d’altres, la productora Canadà, la comunicadora Bibiana Ballbè o l’artista Marc Pallarès. Òbviament, una de les activitats principals del White Summer és el comerç, amb parades d’un gran nombre de marques i una gran diversitat de productes.

Foto: Harold Abellan.

Pel que fa a la gastronomia, el White Summer comptarà amb l’Avinguda Gastronòmica, situada a tocar de l’escenari principal i formada per 18 punts gastronòmics i food trucks seleccionats, que proporcionarà als comensals una volta al món a partir del gust, sense oblidar el producte fresc, local i de KM0. El recinte comptarà també amb més d’una desena de racons gastronòmics de petit format que estaran en funcionament ininterrompudament seguint el ritme frenètic del festival. També s’ampliarà la zona healthy, que comptarà amb propostes veganes, vegetarianes i sense gluten.

El White Summer sembla una bona proposta per a les tardes i nits d’estiu, no hi esteu d’acord? Podeu adquirir les vostres entrades en aquest enllaç.